MINDFUL DANSEN

VOOR IEDEREEN DIE VAN DANSEN HOUDT

coach worden bij mindful dansen ?

Visie van Mindful Dansen.

Mindful Dansen.nl is bedoeld als een dansvorm waarbij je opmerkzaam en met aandacht vrij uit danst zoals jouw lichaam en jouw ziel je ingeeft. Daarbij blijf je dicht bij jezelf en luister je naar je eigen grenzen . Oftewel, Je doet niks waar je lichaam of jij zelf geen zin in hebt of niet aankan. Op deze manier kan je werken aan je conditie en het soepel en gezond houden van je lichaam zonder jezelf te belasten. De focus ligt op : jezelf, wat jij voelt en hoe je dat voelt. Het klinkt zelfgericht en dat is het ook. Mindful Dansen heeft namelijk alles te maken met “eerst goed voor jezelf zorgen”.

Opbouw van een Mindful Dans sessie.

Een Mindful Dans sessie duurt 1,5 uur. De MD coach opent  de dans-sessie met een mindful warming up daarna volgt de dans-sessie. De coach is tijdens de dans-sessies niet bepalend of sturend (geen pasjes of opdrachten) maar faciliterend en begeleidend aanwezig. Gedurende de dans-sessie geeft de mindful dans coach vrijblijvende suggesties die je uitnodigen om tijdens het dansen opmerkzaam in je dans, in je lichaam en bij jezelf te blijven. En als je wilt, word je uitgenodigd om nieuwe gebieden in jezelf te exploreren. De danscoach sluit af met een cooling down en ontspanningsmoment.

De muziek.

De muziek bij Mindful Dansen is bedoeld om te inspireren. De met zorg geselecteerde en opgebouwde playlist bevat afwisselende (wereld) muziek die uitnodigend, aanstekelijk en horizonverbredend werkt. Het geluidsvolume is op een prettig draaglijk geluidsvolume (onder de 80 db).

De rol van de mindful danscoach.

De taak van de Mindful Dans coach is vooral faciliterend, begeleidend en inspirerend van aard. De danscoach schept een veilige omgeving waarin iedere deelnemer zich vrij en uitgenodigd voelt om te dansen en te bewegen zoals hij/zij zich voelt.

Om een mindful dans sessie zoals hierboven beschreven te verwezenlijken is het noodzakelijk dat een mindful danscoach over aan aantal kwaliteiten beschikt :

Een mindful danscoach heeft aantoonbare ervaring in coachen van groepen en individuen, beschikt over een dans en muziek achtergrond en scholing, kan zichzelf vinden in het faciliterende en begeleidende karakter van zijn/haar rol, beziet vanuit een holistisch perspectief, is van nature altijd geinteresseerd en bezig met (zelf)bewustwording en  is aanvoelend en invoelend.

Past deze manier van coachen bij jou ? Voel jij je aangesproken ? Herken jij jezelf terug in de visie van Mindful Dansen.nl ?


Schrijf dan een mail met toelichting naar info@mindfuldansen.nl