TAMARA MARIA

Mijn leven heeft altijd in het teken van dans en muziek gestaan. Mijn vader is professioneel musicus. Mijn moeder is voormalig danseres en dansdocente.

Vanaf mijn 4e heb ik veel dans- en muziek opleidingen gevolgd. Zoals aan de dans academie in Arnhem en aan het muziek conservatorium in Amsterdam waar ik ben opgeleid tot bevoegd docent. Naast klassieke en jazz dans- en muziek heb ik mij verder verdiept in werelddans en wereldmuziek. Ik heb lessen en workshops gevolgd in de Indiase dans, orientaalse dans (buikdans), Spaanse dans, Afrikaanse dans en polynesische dans. Daarna trad ik jarenlang wekelijks op met diverse multiculturele dans ensembles vooral als orientaalse danseres (buikdans).

Daarnaast volgde ik een opleiding personeelswerk en begeleidde ik moeilijk bemiddelbare werkzoekenden naar een baan.

Na het behalen van mijn muziek conservatorium diploma in 2000, won ik een beurs om Braziliaanse muziek te studeren in Brazilie. Na terugkomst trad ik op als zangeres, gastzangeres en bandleider in het Braziliaanse muziekgenre. Daarnaast ontwikkelde ik mij tot songwriter en DJ. Als zangeres heb ik ruim 1000 keer opgetreden. Meer over deze periode van mijn leven, is hier te lezen. www.muziekencyclopedie.nl/Tamara+Maria

Daarna gebeurden er een aantal aangrijpende gebeurtenissen in mijn leven, waardoor ik bewuster in het leven kwam te staan.

Nu werk ik als ambulant begeleider en heb ik cursussen mindfulness, massage en natuurvoedingskunde gevolgd. Als zangeres richt ik mij nu meer op intieme jazzy en latin concerten, wereldmuziek optredens, naast jazz en latin ook op kruisbestuivingen met mantra zingen en portugeze fado. In mijn vrije tijd, dans ik het liefst, op mooie sfeervolle muziek om uit mijn hoofd en in mijn lichaam te komen en gezond te blijven. Maar nu anders. Puurder en zonder oordeel.

Ik werkte al vanaf 1998 als zangdocent en coach. Maar de laatste jaren merkte ik dat de mensen die ik coach, grote stappen maken op het vlak van bewustzijns- en persoonlijke ontwikkeling. 

Tegelijkertijd voelde ik een duidelijke behoefte om alle disciplines en interesses uit mijn loopbaan samen te voegen. Als een reactie op deze behoefte, ontwikkelde ik "Mindful Dansen en Zingen".

Meer lezen : www.TamaraMaria.nl